Reti video kadri no 1999. gada Ķīpsalas koncerta – “The Hobos” uzstāšanās par godu “LMT” 7. jubilejai

1990. gadu beigās jeb laikā, kad lielākā daļa latviešu grupu vēl ļoti reti un šaubīgi flirtēja ar angļu valodu, grupa “The Hobos” iznāca skatuves gaismās ar pārliecinošu atšķirību. Viņu mūzika radīja sajūtu, ka it kā kāda Rietumu grupa būtu veiksmīgi iekarojusi vietu Latvijas top čārtos, pārsteidzot un apburot klausītājus ar savu dabisko un skaidro izpildījumu angļu valodā. “The Hobos” sniegums bija tik autentisks un pārliecinošs, ka radio klausītāji bieži jutās pārsteigti, uzzinot, ka šīs dziesmas ir latviešu grupas darbs nevis kārtējais Rietumu mūzikas hits.

Redzams, ka pašā 1999. gada “The Hobos” koncertā Ķīpsalas Hallē valdīja atbrīvota un neformāla atmosfēra, kas bija raksturīga 90. gadu beigu mūzikas pasākumiem. Neapstrādātais video no šī koncerta atklāj grupas enerģiju un to, kā tā rezonēja ar jaunatni tolaik. Lielajā Ķīpsalas Hallē pulcējušies skatītāji piedzīvoja vakaru, kurā “The Hobos” izpildījums gan dzīvā mūzikā, gan mijiedarbībā ar publiku radīja patiesu mūzikas pieredzi.

Šī ieraksta unikalitāte izpaužas ne vien “The Hobos” koncerta brīvajā atmosfērā, bet arī retajā iespējā dzirdēt grupas biedru neformālo sarunu aizkulises. Šīs sarunas tik tiešām atver logu uz mūziķu personībām un autentisko garu.

Grupa savas pastāvēšanas laikā ir ierakstījusi četrus albumus, no kuriem vairākas dziesmas ir kļuvušas par hitiem. „The Hobos” ir viena no pirmajām grupām, kas Latvijā sāka dziedāt angļu valodā.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp